Utomhusbelysning som gör jobbet

Att placera ut belysningsarmaturer i trädgården har blivit en stor trend. Rätt ljus kan verkligen lyfta känslan i trädgården och på uteplatsen. Det är vackert med upplysta träd i mörka hörn och många sätter nu belysning som lyser upp en mörk mur eller annan detalj i trädgården. Utomhusbelysning har egentligen två syften. Det handlar dels om säkerhet när man sätter belysning utanför garage, entré och uppfart men handlar också om att skapa stämning. Belysningen ska gärna vara mjuk och inbjudande, välkomnande och som framhäver vackra detaljer i trädgården. När det kommer till träd är en rekommendation att man placerar spotlights nedanför trädet och riktar dem mot stammen och undersidan av trädkronan. Det skapar en fantastisk ljuseffekt. Om trädet är lite större kan man kombinera med en ljusslinga i trädkronan. Tillsammans skapar detta ljus en mjuk och behaglig belysning.

Onlinebutiken Lucearts utebelysning håller hög klass både design- och kvalitetsmässigt. Innan man bestämmer sig för vilken belysning man ska välja kan det vara bra att verkligen titta på trädgården och hur den ser ut i skymningen och på kvällen. Vilken känsla vill man skapa och var vore det vackert att sätta in ytterligare belysning? Kanske har man gatlampor på framsidan av huset och måste då tänka på att den belysning man själv sätter in ska fungera ihop med dessa.

Framdragen el

Att placera ut ett par eluttag i trädgården är väldigt praktiskt. Det kan också vara en bra idé att fundera över rörelsedetektorer och timers på belysningen. På detta sätt sparar man både el och arbetet med att komma ihåg att tända och släcka lamporna. Det kan vara värt att lägga några extra kronor på att få elen framdragen till ett par olika platser. Solcellslampor har också blivit populärt men de är sällan så starka att de ger en bra belysning. Solcellslampor används snarare som en mindre ljuspunkt. Ljusslingor är också något som er en bra effekt. Många väljer att placera ut slingor på en buske eller i ett träd. Speciellt under julen är detta populärt. Modet varierar givetvis även i belysningsarmaturer och en bra riktlinje brukar vara att välja något som passar in med stilen på din fastighet. Just denna utomhuslampa är väldigt populär.

Idag finns massor av armaturer att välja mellan både i fysiska butiker och på nätet. Allt fler väljer att handla över nätet idag, dels då det ofta är billigare men det är också en fördel att man får belysningen levererad direkt hem. Om man har en altan kan det också vara en god idé att se över belysningen där. Idag har det blivit allt vanligare att man använder altanen som en förlängning av huset. Man använder stolar, kuddar och ibland till och med soffor ute. Att lysa upp växthus är också vanligare. Många har till och med inrett växthuset som ett uterum med både vacker belysning, mattor och växter.

21 sep 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)